Sidor

Gravsten

Detta behöver du:

  • Cellplast/Frigolit
    (Finns att köpa på byggaffärer t.ex. Byggmax)
  • Svart _matt_ färgspray
  • Vass brytkniv
gravsten.gif

Så här gör du:

-Det svåraste med denna dekorpryl är att hitta en cellplast/frigolitbit som uppfyller alla krav. Då det finns byggaffärer som säljer cellplastskivor i bredder från 1cm upp till 10cm för mindre än en 50 lapp så är det inte svårt alls. Jag valde en bit som var 7cm x 120cm x 60cm. För den fick jag betala dryga 40kr.

-Det näst svåraste (vilket nog är svårare än att hitta en cellplastskiva) är att bestämma hur gravstenen ska se ut. När du väl bestämt dig – skissa upp det på cellplastskivan.

gravstenoklar

-Nu kommer den farliga delen: brytkniven. Fäll ut hela bladet (så du når hela vägen igenom skivan) och skär ut konturerna på din gravsten.

-Den roliga delen: dekor. Med hjälp av penna och brytkniv skissar du först och skär sedan ut text eller figurer som ska vara på din gravsten. Vill du leka extra mycket i nivåer så kan du köpa en tunn cellplastskiva och skära ut dekorbitar som du limmar fast på den tjocka cellplastskivan (så gjorde jag med döskallen på stora gravstenen). Glöm inte att skära och riva ur lite sprickor i stenen.

-Fullbordan: Spraya. Spraya hela din skapelse med ett tunnt lager svart spray. Vinkla sprayen så den kommer snett nedifrån för att få fram snygg skuggning på dina dekordelar.
Kör in två metallstänger i botten så kan du stryggt fästa din gravsten i marken.

Klart!

Bilder från besökare:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2018
Ögongodis
david.jpg monstrus.gif spindelmuff.gif kruka.gif lik-i-garderoben.jpg   mumiemuffin halloween-diy-costume-makeup-l
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook