Sidor

Sierskans avhuggna fingrar

30st

Detta behöver du:

  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 5 tsk socker
  • 3,5 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 30 st sötmandlar
  • hallonsylt

fingrar.jpg

Ugnstemperatur: 175oC

Gör så här:

  • Vispa ihop smöret, vaniljsockret, florsockret och det ‘vanliga’ sockret till en slät smet.
  • Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används till pensling senare). Vispa ihop noga.
  • Blanda i mjölet och saltet och knåda ihop till en deg.
  • Slå in degen i gladpack/plastpåse och låt vila i kylskåpet i minst 30 min.
  • Dela degen i 30 delar.
  • Rulla varje bit till ett avlångt, knubbigt finger.
  • Tryck en sötmandel vid varje fingerände så att den ser ut som en nagel.
  • -Ta bort sötmandeln igen, klicka lite hallonsylt där mandeln satt -och lägg tillbaka mandeln ovanpå sylten (sylten fungerar som klister när det torkar i ugnen).
  • Skär tre snitt strax under ‘nagelbandet’ och tre till 2/3 ner på fingret så att det ser ut som knogveck.
  • In i ugnen 175oC i ca 12 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
eye.gif vinflaskor.gif note.gif vitpumpa.gif bordsplacering.gif milli.gif bwglas  dia_de_los_muertos
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook