Sidor

Marshmallowbrownie

Detta behöver du:

  • 110 g mörk choklad
  • 110 g smör
  • 4 stora ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl.

Glasyr:

Marshmallowfluff
Choklad

brownie.gif

Ugnstemperatur 175oC

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Låt svalna (inte stelna).
  2. Vispa ägg och socker så det blir riktigt fluffigt.
  3. Tillsätt salt, vaniljsocker lite i taget.
  4. Vänd försiktigt i choklad/smörsblandningen och sedan mjölet så att smeten behåller så mycket ‘fluffighet’ som möjligt.
  5. Häll i smeten i en smörad långpanna (storlek mindre). Släta till ytan.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 175oC i ca 25-30min.
  7. Låt svalna.
  8. Stjälp upp kakan på fat, dela i småbitar eller servera som hel kaka.
  9. Smält lite mer choklad i vattenbad.
  10. Glasera kakan med marshmallowfluff (finns att köpa på burk i de flesta mataffärer, brukar stå vid ‘amerikanska hyllan’ eller bakartiklar). Ta inte på för mycket på en gång, det rinner ut väldigt mycket!
  11. Spritsa den smälta chokladen i spindelvävsmönster ovanpå fluffet.

Voilá.

En kommentar till Marshmallowbrownie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
bogbyggarebob.jpg thomas.jpg hemligbal.gif millipaint.gif lik-i-garderoben.jpg DCF 1.0 DCF 1.0 kistabild saw
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook