Sidor

Karamellpopcorn


Detta behöver du:

  • 3,5l poppade popcorn
  • 2,5 dl smör
  • 1 tsk salt
  • 5dl socker
  • 1,25 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
popcorn.gif
Ugnstemperatur 100 ºC

Gör så här:

 Blanda socker, smör, sirap och salt i en kastrull och koka upp. Rör om emellanåt. När det väl börjat koka, låt det koka orört i ca 5 min (till blandningen är 125 ºC eller klarar kulprovet). Ta av kastrullen från plattan och tillsätt bakpulvret. Blandningen kommer nu snart att ’löddra’, så rör väl tills det är riktigt blandat.

  1. När karamellblandningen kokar så kan du poppa popcorn (mikropopcorn eller vanligt spelar ingen roll). När du poppat klart så tar du bort alla opoppade majskorn och lägger alla popcornen i en stor smörad metallskål.
  2. Häll den heta karamellblandningen över popcornen och blanda lätt med väl smörade gafflar.
  3. Sprid ut dina karamellade popcorn på två smorda ugnsplåtar och kör dom i ugnen på 100 ºC värme i ca 1 timme. Rör om var 15:de minut. Börjar popcornen se för gyllenbruna ut så är de dags att ta ut dom.
  4. När karamellpopcornen är klara så tar du ut dom ur ugnen och låter dom svalna ordentligt. Väl svala, bryter du isär dom i lagom stora bitar så är det bara att servera.

 

 

 

En kommentar till Karamellpopcorn

  • Ojoj! Snabb fotnot från Buu.nu. Jag ska så snart jag hinner halvera receptet då det blev betydligt lättare att hantera då!

    Tipset tills dess är alltså att hellre göra halv sats 2ggr. ½sats popcorn = 1 micropopcornpåse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
pasar.gif secretbox.jpg svartpumpa.gif cernitspindlar.gif OLYMPUS DIGITAL CAMERA octoberglas saltspoke spindelgardin halloween-make-up-frankenstein-face-434x483
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook