Sidor

Blodsbrylé


Detta behöver du:

  • 6dl mjölk
  • 5st ägg
  • 1 krm salt
  • ½ msk socker
  • Karamellfärg

Glasyr:

  • 2dl socker
  • 1dl vatten

blodbryle.gif

Ugnstemperatur 175oC

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen.
  2. Koka upp mjölken och låt den svalna.
  3. Häll socker och vatten i en stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Koka sedan på hög värme tills sockret är gyllenbrunt. Passa fingrarna, det är jättevarm! Häll den heta sockerglasyren i en ugnssäker form (1,5 liters) och vrid runt formen så att hela bottnen och sidorna täcks av glasyren.
  4. Vispa ihop ägg, socker salt, karamellfärg och den avsvalnade mjölken, bara så att allt blandas. Häll smeten i den glaserade formen och täck den med folie.
  5. Grädda i vattenbad (formen ställs i en vattenfylld större form, t.ex. en långpanna) i nedre delen av ugnen tills smeten stelnat, ca 45 min.
  6. Låt puddingen svalna.
  7. Stjälp upp den på ett stort fat så att glasyrsåsen får plats utan att rinna över. Finns det kvar glasyr i formen så kan den lösas upp med kokhett vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2018
Ögongodis
annikab.gif milli.gif n707651155_2188896_7792828.jpg imgp1302.jpg DCF 1.0 bwljusmitten octoberljus skelettmobil pumpkin2b-500x555
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook