Sidor

Blodsbrylé


Detta behöver du:

  • 6dl mjölk
  • 5st ägg
  • 1 krm salt
  • ½ msk socker
  • Karamellfärg

Glasyr:

  • 2dl socker
  • 1dl vatten

blodbryle.gif

Ugnstemperatur 175oC

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen.
  2. Koka upp mjölken och låt den svalna.
  3. Häll socker och vatten i en stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Koka sedan på hög värme tills sockret är gyllenbrunt. Passa fingrarna, det är jättevarm! Häll den heta sockerglasyren i en ugnssäker form (1,5 liters) och vrid runt formen så att hela bottnen och sidorna täcks av glasyren.
  4. Vispa ihop ägg, socker salt, karamellfärg och den avsvalnade mjölken, bara så att allt blandas. Häll smeten i den glaserade formen och täck den med folie.
  5. Grädda i vattenbad (formen ställs i en vattenfylld större form, t.ex. en långpanna) i nedre delen av ugnen tills smeten stelnat, ca 45 min.
  6. Låt puddingen svalna.
  7. Stjälp upp den på ett stort fat så att glasyrsåsen får plats utan att rinna över. Finns det kvar glasyr i formen så kan den lösas upp med kokhett vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
spindelindiska.gif 015.jpg memory2.gif ormpapper.jpg ripsign.jpg bwglas bwm octoberleaf a4d7b6bb5754a1a0e7216ef125a93229-the-death-pumpkin
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook