Sidor

Chokladdöden


Detta behöver du:

  • 175g osaltat smör
  • 175g råsocker eller strösocker
  • 3 ägg
  • 3 msk ljus sirap
  • 40g malda mandlar
  • 175g mjöl
  • 1 krm salt
  • 40g kakao

Kräm:

  • 100g mörk choklad
  • 55g råsocker
  • 100g osaltat smör
  • 5 msk grädde
  • ½ tsk vaniljessens
Garnering:
  • 2 dl grädde
  • 200g marsipan
  • Svart karamellfärg
  • Florsocker

skullkake.gif

Ugnstemperatur 175oC

Gör så här:

  • Smöra 2 st runda formar (20 cm diameter) och lägg bakplåtspapper i botten.
  • Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Häll upp i en skål och låt svalna. Täck sedan över krämen med plast och ställ in i kylen så krämen stelnar till medan du gör resten av kakan.
  • Sätt ugnen på 175oC. Vispa ihop socker och smör i en skål. Tillsätt äggen ett i taget.
  • Rör sedan ner sirap och malda mandlar. Blanda ner mjöl, salt och siktad kakao.
  • Är smeten för tjock (den ska vara simmig) så späd den med vatten.
  • Häll smeten i de förberedda formarna och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter eller tills de släpper runt kanterna. Stick en provsticka mitt i kakan – när den är torr är kakan färdig.
  • Låt kakorna vila i formarna ca 5 minuter innan du stjälper upp dom. Låt svalna.
  • Lägg samman de två kakorna med krämen emellan.
  • Vispa grädden och smeta ovanpå.
  • Kavla ut marsipanen till en rund platta (20cm diameter) och lägg ovanpå grädden.
  • Använd någon av stencilerna för att göra ett mönster. Dekorera med svart karamellfärg (späd ut färg med lite vatten och måla med pensel) och pudra sedan över lite florsocker.

Låt smaka.

42 kommentarer till Chokladdöden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
olov.jpg apa.gif MINOLTA DIGITAL CAMERA girlang.gif scarypumpkin.jpg  bw jackospegel csefx03_spell_caster_witch_makeup
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook