Sidor

Köttfärsfylld pumpa

pirog.gif

Detta behöver du till 5st pumpor:

  • 1/2 paket jäst
  • 25gram margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7dl vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 600gram blandfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1dl creme fraiche
  • 1dl vatten
  • 5 skivor rökt skinka
  • 1 ägg
  • Lite soya

Så här gör du:

-Smält fettet och tillsätt mjölken.

-Smula sönder jästen. Häll ner lite degvätskan så att jästen löser upp sig.

-Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen så den blir smidig och släpper från bunkens kanter.

-Låt degen jäsa i ca 40minuter.

-Skala och hacka löken. Lägg i lök och köttfärs i stekpannan och fräs tills köttfärsen blir genomstekt. Tillsätt tacokryddan, creme fraichen och vatten, låt puttra några minuter.

-Dela degen i 5 bitar, kavla ut en bit i taget till en cirkel. Lägg på en skinka på den utkavlade degen och lägg sedan på en hög med köttfärs. Ta upp degen runt om och forma till en pumpa. Gör sedan så med resten av degen och köttfärsen också.

-Pensla på uppvispat ägg på alla pumpor och ställ in dom i ugnen i 225 grader i ca 25 min.

-Precis när dom kommit ut från ugnen tar du en pensel och målar ögon och mun med soyan på pumporna.

Färdigt för att serveras! Enligt gästerna så är dessa dom godaste pirogerna någonsin, varje år tjatar dom om att det måste bli dessa piroger 🙂

 

milliskreationer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
MINOLTA DIGITAL CAMERA spiderserveringsglas.gif spindeltval2.gif DCF 1.0 DCF 1.0 kitchen.jpg  ormlangd oroecupcakes
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook