Sidor

Köttskalle

meathead.gif

Detta behöver du till 4 portioner:

PAJDEG

  • 4,5dl vetemjöl
  • 190gram margarin
  • 3-4msk vatten

INNEHÅLL

  • 300gram biff eller annat kött
  • En halv morot
  • Lite lök och palsternacka
  • Vatten och redning
  • Kryddor

ÖVRIGT

  • Dödskalleform med 4 ansikten

Ugnstemperatur 175oC

Så här gör du:

Stek biffen eller om du hellre vill göra pajen med skinka, kassler eller något annat så går det säkert lika bra. När köttet är brynt kan du krydda det med dina favoritkryddor och sen hälla i två deciliter vatten. Låt detta koka en halvtimme för att få biffen extra mört, kolla så det hela tiden finns vatten annars kan du hälla i lite extra. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i biffröran. Låt det koka tills grönsakerna blivit mjuka. Häll i lite redning för att det ska bli lite tjockare i konsistensen. Låt det svalna något medan du knådar ihop alla ingredienserna till pajdegen, dela degen i 5 delar och tryck sedan ut en del i varje dödskalle den sista degklumpen använder du till 4 stycken lock som du lägger på efter att du lagt upp biffröran i varje dödskalle. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.

bullform.jpg

milliskreationer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Halloween 2017
Ögongodis
mor.jpg victor.jpg kladd blodbad.gif stuvadorm.gif spindlar.jpg   a4d7b6bb5754a1a0e7216ef125a93229-the-death-pumpkin
Facebook

Gilla 'www.buu.nu' på facebook